omlet z serem szynką i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    8 sztuk
  • szynka

    10 dag
  • pieczarki

    15 dag
  • ser żółty

    10 dag
  • mąka

    4 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki pokroić ,podsmażyć na łyżce masła. Szynkę pokroić w kostkę .Ser zetrzeć . Białka ubić ze szczyptą soli na pianę ,dodać make, żółtka pieczarki, ser i szynkę i doprawić solą i pieprzem ,wymieszać . Na patelni stopi 2 łyżki masła,wlać masę , smażyć omlet, podwyższając brzegi, tak by płynna masa spłynęła na spód i też się ścieła . Omlet odwrócić i dosmażyć na maśle na małym ogniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat