Omlet z serem i mielonką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 łyżki
  • jaja

    2 szt
  • sól

    szczypta
  • ser żółty

  • mielonka tyrolska

    1 plaster
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno. Dodać szczyptę soli i dalej ubijać. Później dodać żółtka i wymieszać. Następnie dodać mąkę i wymieszać. Jeśli będą grudki można trochę zmiksować. Wylać masę na patelnię na rozgrzany olej. Usmażyć nie za mocno a następnie na jedną połówkę położyć ser a na to mielonkę, złożyć omlet na pół i obrócić na drugą stronę. Smażyć jeszcze około minuty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 30.10.2012 17:16
fajne połączenie skłądników;)
rosik93 10.11.2010 23:59
Rewelacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat