Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3
mąka pszenna 1 łyżka
woda 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta
sól do smaku
pieczarki 30-40 dag
pietruszka zielona 3 łyżki
ogórek zielony 1
pomidor 1
majonez 2 łyżki
ketchup łagodny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z pieczarkami

1.Pieczarki usmażyć na maśle lub oleju. Jajka ubić z mąką i wodą,dodać drobno posiekaną pietruszkę, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i wlać masę jajeczną. Smażyć na małym ogniu. Podawać złożonego na połowę, wypełnionego usmażonymi pieczarkami. Ułożyć ogórka, pomidora lub inne sezonowe warzywka do smaku.
2.Sos : wymieszać 2 łyżki majonezu i ketchupu ze szczyptą soli i pieprzu. Gotowym sosem polać omlet. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 31.07.2015 08:07
wygląda wyśmienicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak