Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z opieńkami i cebulką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby leśne 10 dag -opieńki
jajko 3 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1,5 sztuki
mąka 1,5 łyżki
woda 2 łyżki
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z opieńkami i cebulką

Opieńki ugotować w lekko osolonej wodzie i wycedzić.Cebulkę pokroić w piórka i podsmażyć na maśle z opieńkami.Jajka roztrzepać z mąką, wodą i solą, wlać na podsmażone opieńki i cebulkę. Smażyć, aż jajka całkiem się zetną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 04.02.2015 11:32
wygląda pysznie
mirosława4 25.05.2014 23:26
smaczne i pożywne śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak