Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mozarella
1 -
pomidor
1 -
jajko
2 -
mąka pszenna
1 łyżka -
sól
do smaku -
pieprz
do smaku -
oregano
do smaku -
olej do smażenia
-
mleko
2 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Omlet z mozarella
Jajka wbić do miski, oprószyć solą i pieprzem i oregano. Wlać wodę. Roztrzepać. Olej rozgrzać na patelni, wylać ciasto. Gdy omlet zacznie się ścinać, złożyć na połowę a w środek ułożyć plasterki mozarelli , pokrojone pomidory. Posypać oregano. Podsmażyć z obu stron na złoty kolor.
Komentarze (6)