Omlet z kapustą włoską

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta włoska

    1/2 małej główki
  • cebula

    1 sztuka
  • wędzony boczek

    10 dag
  • olej

    2 łyżki
  • jajko

    5 sztuk
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • wino białe wytrawne

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek pokroić w drobną kostkę,dobrze zrumienić na rozgrzanym tłuszczu.Wyjąć boczek łyżką cedzakową.Cebule pokroić w piórka,zeszklić na wytopionym z boczku tłuszczu.Kapustę drobno posiekać,dodać do cebuli.Podlać winem i smażyć często mieszając aż nadmiar sosu wyparuje.Jajka ubić na jednolitą masę z przyprawami,wylać na kapustę.Smażyć pod przykryciem na małym ogniu aż wierzch się zetnie.Przekroić na pół,wyłożyć na dwa talerze i posypać skwarkami z boczku.Można podać z sałatką,.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat