Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z grzybami i cebulą

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ugotowanych świeżych 350 g
grzybów leśnych
cebula 1
masła 2 łyżki
jajek 8
sól do smaku
chili do smaku
mąki 1 łyżeczka
mleko 4 łyżki
masło do smażenia
natka pietruszki
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z grzybami i cebulą

Kroki postępowania

1
Na patelni roztopić masło, wrzucić ugotowane i pokrojone grzyby, podsmażyć. Cebulę obrać, umyć i dowolnie pokroić, dodać do grzybów i dalej smażyć. Po chwili doprawić solą, pieprzem i chili.
Krok 1 - Omlet z grzybami i cebulą foto
2
Jajka wybić do miski, dodać mąkę, mleko odrobinę soli i dokładnie ubić trzepaczką. Na małej patelni rozgrzać troszkę masła, wlać porcję masy jajecznej,
Krok 2 - Omlet z grzybami i cebulą foto
3
na jajka wyłożyć porcje grzybów z cebulą i posypać natką pietruszki. Na małym ogniu smażyć omlet do ścięcia, można przykryć pokrywką. Należy uważać aby omlet się nie przypalił.
Krok 3 - Omlet z grzybami i cebulą foto
4
Tak samo usmażyć pozostałe porcje i podawać gorące z pieczywem.
Krok 4 - Omlet z grzybami i cebulą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 09.02.2014 09:54
wspaniały omlecik
Katarzyna/kate1980 08.02.2014 20:39
świetny pomysł na śniadanie
Renata9 08.02.2014 13:53
przepyszny omlecik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak