Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z grzybami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

podgrzybki 3 sztuki
cebulka 1/4 sztuki
masło 1 łyżeczka
jajko 2 sztuki
mąka 1 łyżka
mleko 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z grzybami

Podgrzybki pokroić w plasterki, cebulę w drobną kosteczkę i podsmażyć je na maśle w trakcie delikatnie posypać je solą. Jajka ubić z mlekiem i mąką, dodać do nich 1 szczyptę przyprawy z suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią , szczyptę soli i szczyptę pieprzu, ubite jajka wylać na podsmażone grzyby i usmażyć na małym ogniu do ścięcia się omleta w trakcie delikatnie podnosząc brzegi, aby płynna masa ściekła pod spód.
Omleta podawać zaraz po usmażeniu mój był dodatkowo posypany szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 20.10.2015 19:07
bardzo apetyczne jedzonko
mysza75 18.10.2015 10:08
fajny omlecik palce lizać
dom-agi 17.10.2015 20:38
Wygląda apetycznie!
Wacław 17.10.2015 18:06
smaczne śniadanko :-)
Maridka19 17.10.2015 17:42
pyszne jedzonko :)
olkaaa 17.10.2015 17:25
Muszę zrobić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak