Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet owsiany z musem jabłkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

otręby owsiane 4 łyżki
płatki owsiane 2 łyzki
mleko 1/4 szkl
jajko 4 szt
cukier 3 łyżki
olej 2 łyżeczki

MUS

jabłko kwaśne 2 szt
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet owsiany z musem jabłkowym

Jabłka umyć, obrać, pokroić w drobna kostkę, dusić z dodatkiem 1-2 łyżek wody oraz cynamonu kilka minut na małym ogniu.
Otręby, płatki, mleko, jajka i cukier zmiksować. Na rozgrzany na patelni olej wylać pół masy jajecznej. Kiedy omlet zetnie się od spodu, przykryć patelnie dużym talerzem, przewrócić na niego omlet, a następnie zsunąć go z powrotem na patelnie i podsmażyć z drugiej strony. W ten sam sposób usmażyć drugi omlet.
Na gotowe omlety nałożyć przyrządzony mus jabłkowy, złożyć je na połowę i od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak