Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

omlet hiszpański

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt
masło 10 g
cebula 50 g
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
czosnek 5 g
oliwa 0,02 l
Tymianek suszony Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: omlet hiszpański

Obraną cebulę pokroić w półplastry. Oczyszczoną z nasion paprykę w cienkie julienne. Czosnek pokroić w półplasterki. Po zeszkleniu cebuli na oliwie z oliwek, dołożyć paprykę i czosnek oraz tymianek. Całość smażyć aż wszystkie warzywa będą miękkie. pod koniec smażenia doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wykonanie omletu: Wbite jaja roztrzepać bardzo dokładnie trzepaczką. Do jaj dodać przestudzony sos hiszpański i delikatnie mieszać. jaja wylać na gorącą teflonową patelnię z rozpuszczonym masłem. Omlet smażyć tylko zjednej strony. nie przewracać i nie zwijać. Gdy omlet jest dostatecznie ścięty od spodu jest gotowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak