Oliwa z oliwek z bazylią

Oliwa z oliwek z bazylią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    2 ząbki
  • oliwa

    500 ml
  • bazylia

    1 garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Listki bazylii dokładnie myjemy i osuszamy. Czosnek kroimy w drobne talarki. Do czystej butelki / słoika przekładamy bazylię i czosnek i zalewamy 500 ml oliwy. Szczelnie zakręcamy i odkładamy w ciemne miejsce na około 2 tygodnie. Następnie przelewamy oliwę przez gazę do innej butelki i już jest gotowa do użycia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata113

10.09.2011 07:39
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat