Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Okra w cieście piwnym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto piwne

mąka pszenna pół szklanki
piwo jasne pół szklanki
Kurkuma mielona Prymat pół łyżeczki
kolendra mielona pół łyżeczki
sól i pieprz do smaku

dodatkowo

okra 300 g
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Okra w cieście piwnym

Składniki ciasta łączymy ze sobą i dokładnie mieszamy. Okrę myjemy, osuszamy i moczymy w cieście. Następnie kładziemy na mocno rozgrzanym oleju i smażymy z każdej ze stron. Najlepiej okrę usmażyć na głębokim tłuszczu. Usmażoną okrę kładziemy na ręcznik papierowy. Podajemy z sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak