Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Okonie z pieca z bakłażanem i daktylami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

okonie 2 szt
bakłażan 1 szt
daktyle 1/2 opakowania
oliwa
sok z cytryny
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Okonie z pieca z bakłażanem i daktylami

Oknie myjemy osuszamy usuwamy wnętrzności i głowę. Jeszcze raz myjemy osuszamy solimy i doprawiamy pieprzem. kropimy olejem i wstawiamy do piekarnika na 180 stopni na ok 20 min. Tym czasem bakłażana myjemy kroimy w plasterki solimy i odstawiamy na ok 15 min. myjemy osuszamy .Plastry bakłażana układamy na blaszce na papierze do pieczenia kropimy oliwa i wstawiamy do piekarnika pod rybą. Po ok 10 min dodajemy do bakłażana pokrojone daktyle. Sprawdzamy rybkę czy jest upieczona . W tym czasie bakłażan tez powinien być gotowy. Wykładamy wszystko na talerz . Solimy do smaku i kropimy sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 09.12.2012 14:27
rybki przygotowane w nietypowy sposób :) super! :)
Joanna46 09.12.2012 11:05
Pyszna sprawa.
artur7 09.12.2012 10:59
mniam
artur7 09.12.2012 10:59
mniam
cukiereczek 09.12.2012 10:08
ciekawe
Renataj 09.12.2012 10:00
Ciekawe zestawienie smakowe.
agnieszka214 09.12.2012 09:54
pyszny okoń ja poprosze
Silver Teaspoon 09.12.2012 09:47
fajna propozycja
Simeo 09.12.2012 09:35
ciekawe połączenie
iwa643 09.12.2012 08:31
karnawałowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak