Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowy tatar z łososiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś 20 dag
oórek zielony 3 szt
cebula 1 szt
musztarda 1 łyżka
olej rzepakowy
koperek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowy tatar z łososiem

Surowego łososia myjemy osuszamy i odcinamy skórę. Następnie drobno siekamy ostrym nożem. Solimy i wyrabiamy jak tatara z mięsa. Ogórki średniej wielkości myjemy obieramy i kroimy drobno. Cebule siekamy drobniutko. Składniki mieszamy z sobą, dodajemy łyżkę musztardy - mieszamy. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Dodajemy odrobinę oleju rzepakowego i jeszcze raz dobrze mieszamy. Chłodzimy i podajemy ozdobionego koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna__s 12.07.2013 09:20
Świetny pomysł, bardzo prosty, ale oryginalny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak