Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa z pulpecikami
Kroki postępowania
Zupę doprawiamy solą, pieprzem i liściem lubczyku. Zaciągamy śmietanką. Gotujemy jeszcze kilka minut.
woda | 2 l |
kości wieprzowe | kilka szt |
marchewka | 2 szt |
pietruszka | 1 szt |
por | kawałek |
seler korzeniowy | kawałek |
ziele angielskie | 5 ziaren |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 listki |
Kucharek przyprawa uniwersalna | 1 łyżka |
ogórek kiszony | 3 szt |
ziemniaki | 5 szt |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
śmietana 18 proc | 3 łyżki |
mięso mielone wieprzowe | 250 g |
cebula | 1 szt |
jajko | 1 szt |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 3 łyżki |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: