Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowa z fasolką szparagową.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki kiszone 4 sztuki
marchew 2 sztuki
pietruszka 2 sztuki
seler
por
czosnek 2 ząbki
skrzydełka kurczaka 1
ziemniaki 2 sztuki
śmietana 18 proc
sól i pieprz
fasolka szparagowa 10 deko
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa z fasolką szparagową.

Kroki postępowania

1
Ogórki kiszone zetrzeć na grubych oczkach na tarce. Gotować w wodzie do miękkości.
Krok 1 - Ogórkowa z fasolką szparagową. foto
2
Warzywa pokroić w kostkę.
Krok 2 - Ogórkowa z fasolką szparagową. foto
3
Do garnka nalać zimnej wody wrzucić skrzydełko z kurczaka ( mięso nie lubi być wrzucane do ciepłej wody), dodać pokrojone warzywa. wszystko gotować.
Krok 3 - Ogórkowa z fasolką szparagową. foto
4
Pod koniec gotowania dorzucić miękkie ogórki, starty czosnek.Wszystko jeszcze chwilkę zagotować.
Krok 4 - Ogórkowa z fasolką szparagową. foto
5
Zupkę doprawić solą pieprzem, zaprawić śmietaną, dodać koperek.
Krok 5 - Ogórkowa z fasolką szparagową. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak