Ogórkowa przekąska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek

    4-5 sztuk gruntowe
  • ser biały

    20 dag
  • rzodkiewka

    3-4 sztuki
  • cebula

    1 mała
  • szczypiorek

  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • śmietana 30%

    2-3 łyżki
  • rzodkiewka

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rzodkiewkę siekamy na mniejsze części. Cebulę kroimy w kostkę.
Twarożek rozgniatamy z dodatkiem śmietanki. Następnie dokładamy do niego szczypiorek, rzodkiewkę oraz cebulę. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku.
Ogórki myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki (około 4 centymetrowe). Z jednego boku ścinamy je pod skosem. Za pomocą łyżeczki wydrążamy środek przygotowanych ogórków. W jego miejsce umieszczamy przygotowany twarożek.
Całość dekorujemy plasterkami rzodkiewki. Układamy na talerzu. Posypujemy szczypiorkiem
Jadwiga/Jaga85
Proste w wykonaniu, efektowne wizualnie. Idealne na imprezę, przyjęcie czy lekką przekąskę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 27.01.2017 20:13
Ależ smakowita przekąska .Wygląda ślicznie;)
MonikaW 09.10.2016 21:06
ślicznie to wygląda
foczka-ks 17.11.2015 14:13
ciekawa przekąska
gusia1000 02.05.2014 20:52
Fajny wygląd i na pewno smak.
bhb8 30.04.2014 17:57
Ładnie, wiosennie wygląda :)
Bernadeta1 30.04.2014 17:14
szybka a jak apetycznie podana, super
Krzysztof15 30.04.2014 15:41
wyglada apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat