Ogórkowa na szyjkach z indyka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szyje indycze

    50 dag
  • ziemniaki

    70 dag
  • marchewka

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • sól

  • pieprz

  • przyprawy

  • śmietana

    2 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • ogórki kwaszone

    10 posiekane
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki, marchewki i pietruszkę oczyszczamy i myjemy, kroimy w kostkę. Indycze szyje myjemy, zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i wstawiamy na ogień. Gotujemy. Gdy zawartość garnka się zagotuje dodajemy warzywa. Gotujemy do miękkości. Ogórki ścieramy na jarzynówce, przekładamy do rondelka, dodajemy masło i śmietanę, zagotowujemy. Ogórki dodajemy do zupy, gdy już warzywa będą miękkie. Zupę doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
joanna77 09.04.2012 13:59
mniam
ziutula 05.04.2012 00:41
kwaśne zupy są lubiane u nas...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat