Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowa na boczku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

por 1 szt
seler 0,5 szt
pietruszka 1 szt
marchew 1 szt
ziemniaki 2 szt
ogórki kiszone 5 szt
cebula 1 szt
ziele angielskie 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
żółtko jajek 1 szt
mąka pszenna 2 łyżki
sól do smaku
boczek 50 z kością

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa na boczku

Kroki postępowania

1
Z mięsa wycinamy kość i skórę. Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy kość i skórę, solimy, dodajemy liście, ziele angielskie oraz obrane, por, seler i pietruszkę. Gotujemy wywar zbierając po zagotowaniu ścięte białko.
Krok 1 - Ogórkowa na boczku foto
2
Boczek kroimy w drobną kosteczkę i rumienimy na patelni, dodając pod koniec pokrojoną w kostkę cebulę.
Krok 2 - Ogórkowa na boczku foto
3
Marchewkę i ziemniaki pokroić w kostkę i ugotować w wywarze, następnie dodać starte na tarce ogórki. Zupę zagęścić żółtkiem rozmieszanym z mąką i wodą. Dodać boczek z cebulką. Doprawić do smaku. Ja podalam dodatkowo grzanki z chleba.
Krok 3 - Ogórkowa na boczku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 08.12.2012 13:52
lubię
treonina 07.12.2012 23:15
wspaniała zupa!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak