Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowa mizeria

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórek zielony 1 szt
sałata masłowa 1 szt
ogórek gruntowy 3 szt
cebula biała 1 szt
szczypiorek 1 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 szt
śmietana 18 proc 50 ml
cukier 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
ocet balsamiczny 10 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa mizeria

Kroki postępowania

1
Po umyciu szczypiorek wraz z cebulą dymką szatkujemy w kostkę.
Krok 1 - Ogórkowa mizeria foto
2
Sałatę masłową myjemy, suszymy i szatkujemy na spore kawałki.
Krok 2 - Ogórkowa mizeria foto
3
Ogórka zwykłego obieramy i kroimy w plastry.
Krok 3 - Ogórkowa mizeria foto
4
Białą cebulę kroimy w drobną kosteczkę.
Krok 4 - Ogórkowa mizeria foto
5
Ogórki gruntowe myjemy, obieramy i kroimy w ćwiarteczki.
Krok 5 - Ogórkowa mizeria foto
6
Mieszamy pocięte składniki dodajemy do miski. Do kubeczka dodajemy śmietanę doprawiamy solą i pieprzem. Dolewamy odrobinę octu i mieszamy. Wylewamy całość na naszą sałatkę. Dodajemy dla złamania smaku odrobinę cukru.
Krok 6 - Ogórkowa mizeria foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 11.06.2015 22:25
Lubię takie dodatki do obiadu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak