Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki z papryką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 2 kg
papryka czerwona 2 szt
cebula 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki z papryką

Zalewa:
2 szkl wody
2 szkl octu
70 dkg cukru
1 czubata łyżeczka gorczycy
1 czubata łyzeczka kolendry
1 łyzeczka ziela angielskiego

Z podanych składników zrobić zalewę.

Ogórki myjemy i kroimy w grubsze plastry. Paprykę myjemy i wydrążamy gniazda nasienne. Kroimy w paski. Cebulę kroimy w talarki. Do miski wlewamy 4,5 l wody, wsypujemy 3/4 szkl soli i dokładnie mieszamy. Wkładamy wszystkie warzywa. Odstawić na ok 3 godziny. Po 3 godzinach ogórki, cebulę i paprykę układamy do słoików. Zalewamy gorącą zalewą. Pasteryzujemy w garnku z wyłożoną ściereczką przez 3 minuty od zagotowania się wody.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 18.08.2013 22:29
Lubię jak w ogórkach konserwowych jest trochę papryki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak