Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki z kuminem rzymskim

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

ogórek gruntowy

Marynata (proporcje)

woda 4 l
ocet 10 % 500 ml
sól 4 łyżki
cukier 250 g
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
kumin 1 łyżka (mielonego)
Ziele angielskie całe Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
czosnek 2 główki
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżka
koper włoski - nasiona 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki z kuminem rzymskim

Wodę gotujemy razem z solą ,cukrem ,kuminem , i octem. Zalewę studzimy ,ogórki obieramy i kroimy na 4 cm kawałki. Przekładamy je do słoików . Do każdego słoika dodajemy po kilka ziaren kopru ,liść laurowy ,kilka ziarenek pieprzu ,pokrojony w plasterki czosnek (kilka płatków) ,kilka ziarenek gorczycy ,kilka ziarenek ziela angielskiego i zalewamy wcześniej przygotowaną marynatą. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edith85 24.11.2014 15:09
na pewno ciekawy smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak