Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki w zalewie musztardowej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Skłdniki

ogórek gruntowy

Zalewa (proporcje)

woda 1 litr
sól 3 łyżki
cukier 1/2 kg
Musztarda sarepska Prymat 10 łyżek
Liść laurowy suszony Prymat 2
ocet 450 ml
Ziele angielskie całe Prymat kilka

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki w zalewie musztardowej

Ogórki obieramy i kroimy w większe części (można na ćwiartki). Przekładamy do słoików. Przygotowujemy zalewę: Wodę razem z octem ,cukrem ,solą ,musztardą i przyprawami zagotowujemy. Studzimy i zalewamy ogórki. Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy 10 min we wrzątku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 11.09.2014 20:28
uwielbiam je
jasiek 11.09.2014 19:16
bardzo je lubię
Marta Ryżek-Kalkowska 11.09.2014 19:00
jedne z moich ulubionych :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak