Ogórki w pikantnej zalewie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    3 sztuki
  • chili

  • Zalewa:

  • ocet

    1 szkalnka
  • cukier

    1 szkalnka
  • woda

    2 szkalnki
  • sól

    2 łyżki
  • pieprz mielony

    1 łyżeczka
  • Gorczyca biała cała Prymat

    1 łyżka
  • ogórki

    3 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki kroimy plastry (wzdłuż), układamy w słikach, do każdego słoika dajemy po 2-3 plasterki cebuli, kawałek papryczki chili. Zalewamy ogórki gorącą zalewą. Pasteryzujemy 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ankaryba 15.09.2011 13:55
świetny dodatek;)
ankaryba 15.09.2011 13:55
świetny dodatek;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat