Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki w curry

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 2,5 kg
cebula 3 szt
cukier 3 szklanki
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 łyżeczki
Gorczyca biała cała Prymat 2 łyżeczki
koper świeży 2 łyżeczki
sól 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Zalewa: 3 szklanki
ocet 3 szklanki
Pieprz czarny mielony Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki w curry

Ogórki umyć, pokroić w grube plastry, cebulę obrać i pokroić na plasterki, dodać 2 łyżki soli i odstawić na 3 godziny, po tym czasie wszystko wymieszać.
Zalewa: cukier i ocet zagotować, dodać curry, pieprz, paprykę słodką, gorczycę i koperek posiekany.
Ogórki układać ciasno do słoików, zalać zimną zalewą, pasteryzować 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malinowepocalunki 10.08.2013 10:38
Robiłam przez 3 lata. Bardzo smaczne. Tylko troszkę inaczej i szybciej. Ogórki kroiłam w plastry i od razu wrzucałam na gotująca się zalewę. Jak tylko zaczęły zmieniać kolor wkładałam do słoików, zalewałam zalewą w której się gotowały, zakręcałam. Odstawiałam do góry dnem do wystudzenia i gotowe. W temp pokojowej w domu stały 2 lata i nic się z nimi nie działo.
lara 10.08.2013 10:36
super smak!
Megg 09.08.2013 21:25
super smaczne ogóreczki na zimę
mitek111 09.08.2013 21:14
Dzieki. Napewno nie pozalujesz
Dorota59 09.08.2013 20:24
fajne, mam zamiar pierwszy raz zrobić takie w tym roku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak