Ogórki po żydowsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    2 kg
  • natka pietruszki

    1 łyżeczka
  • liście selera

    1 łyżeczka
  • koperek

    1 łyżeczka
  • cebula

    3 sztuki
  • marchewka

    2 sztuki
  • Zalewa:

  • woda

    5 szklanek
  • ocet

    1 szklanka
  • cukier

    1 1/2 szklanka
  • sól

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki obieramy i kroimy jak na pikle. Dodajemy marchewkę pokrojoną w talarki, cebulę. Zalewę zagotowujemy. W słoiku układamy ogórki, cebulę, marchewkę zieleninę. Zalewamy gorącą zalewą. Pasteryzujemy 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat