Ogórki po żydowsku

Ogórki po żydowsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    2 kg
  • natka pietruszki

    1 łyżeczka
  • liście selera

    1 łyżeczka
  • koperek

    1 łyżeczka
  • cebula

    3 sztuki
  • marchewka

    2 sztuki
  • Zalewa:

  • woda

    5 szklanek
  • ocet

    1 szklanka
  • cukier

    1 1/2 szklanka
  • sól

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Ogórki po żydowsku

Ogórki obieramy i kroimy jak na pikle. Dodajemy marchewkę pokrojoną w talarki, cebulę. Zalewę zagotowujemy. W słoiku układamy ogórki, cebulę, marchewkę zieleninę. Zalewamy gorącą zalewą. Pasteryzujemy 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat