Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki po kaszubsku (w słoiczku)

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórki gruntowe 5 kg
cebula 1 kg
sól 0,30 dkg
cukier 0,5 kg
ocet 0,5 l
olej 0,250 ml
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki po kaszubsku (w słoiczku)

Ogórki należy pokroić na cztery części,obsypać solą. Cebulę skroić w talarki. Następnie z cukru octu oleju i pieprzu ziołowego przygotować zalewę. Zalać ogórki i cebulę i pozostawić na co najmniej 12h. Pasteryzować 15 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 05.01.2013 16:58
takich jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak