Ogórki po diabelsku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    2 kg
  • sól

    8 łyżeczek
  • czosnek

    2 główki
  • olej

    8 łyżek
  • ocet

    1 1/2 szklanka
  • cukier

    80 dag
  • Gorczyca biała cała Prymat

    1 lyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki obrać pokroić jak na pikle, zasypać solą i pozostawić na 8 godzin. P tym czasie odcisnąć i dodać podgrzany olej. Całość zalewamy gorącą zalewą z octu i cukru). Pozostawiamy na 12 godzin. Następnie gotujemy przez 15 min i przekładamy do słoików. Obracamy do góry dnem i przykrywamy kocykiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat