Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki nadziewane pastą z makreli

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makrela wędzona 300 g
ogórek sałatkowy 500 g
jajko
oliwa z suszonych pomidorów 5 łyżek
śmietana 12% 200 ml
szczypiorek pęczek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki nadziewane pastą z makreli

Makrelę obieramy ,usuwamy ości ,dodajemy oliwę z suszonych pomidorów i ugotowane jajko. Całość rozgniatamy widelcem ,do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Ogórki obieramy ,wydrążamy środek i nadziewamy rybnym farszem. Kroimy na centymetrowe plastry. Śmietanę mieszamy z posiekanym szczypiorkiem ,doprawiamy solą oraz pieprzem. Ogórki z farszem podajemy polane sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joannasz3190 14.09.2014 19:35
Pyszności :)
DorotaZ 14.09.2014 18:21
Świetny pomysł, rewelacyjnie wyglądają:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak