Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki marynowane z papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki 1 kg
papryka czerwona 1
cebula 1
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
ocet 10 % 1 szklanka
woda 1 litr
cukier 1/2 szklanki
sól 1 łyżeczka
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki marynowane z papryką

Wodę mieszam z octem. Dodaję pieprz, liść laurowy oraz ziele angielskie wraz z gorczycą. Wsypuję cukier oraz sól. Zalewę zagotowuję mieszając składniki. Ogórki kroję na 4 lub 8 części w zależności od wielkości ogórka. Paprykę w paski, a cebulę w piórka. Ogórki wraz z dodatkiem papryki i cebuli układam w słoikach. Następnie zalewam gorącą zalewą. ZAmykam i pasteryzuje około 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 04.06.2013 20:06
bardzo lubie
Emiliozo 06.10.2012 18:17
coś na zimę
cukiereczek 30.09.2012 08:35
smaczne
sara1 30.09.2012 08:21
ciekawy przepis
gosia56 30.09.2012 07:53
r.obię podobnie pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak