Ogórki marynowane cioci Jadzi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    3 kg
  • ocet

    1/2 litra
  • woda

    2,5 litra
  • sól

    6 łyżek
  • cukier

    7 łyżek
  • marchew

    1-2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wlać wodę do garnka, dolać ocet, dodać przyprawy, zagotować i ostudzić. W słoikach ciasno ułożyć ogórki, włożyć koper, chrzan, czosnek i obraną pokrojoną w plastry marchewkę (po 5 plasterków do słoika). Zalewę ostudzić. Ogórki zalać zimną zalewą. Słoiki pasteryzować. Przechowywać w chłodnym miejscu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwona51 14.01.2012 09:53
smaczne
pioge7 14.05.2011 20:41
mniam
RenataZ-et 27.11.2010 11:12
Lubię takie marynowane ogórki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat