Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki małosolne Zub3r'a

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 1 kg
woda 2 l
sól 2 łyż
korzeń chrzanu
koper
czosnek
liście wiśni
liście czarnej porzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki małosolne Zub3r'a

Ogórki dokładnie płuczemy i osuszamy. Układamy w naczyniu glinianym. Wodę zagotowujemy z solą. Studzimy. Do ogórków dodajemy obrany i pokrojony w mniejsze części chrzan. kilka gałązek kopru, ok 2 listki wiśni i czarnej porzeczki oraz kilka obranych ząbków czosnku. Całość zalewamy przygotowaną zalewą. Odstawiamy na ok 1 - 2 dni.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 06.09.2013 14:10
super ogoraski
IwonaKa 26.08.2013 23:23
pyszne takie małosolne,ja również zalewam przestudzoną wodą
Róża1 18.08.2013 22:52
też takie robię i lubię:-)
adelajda 13.08.2013 08:55
lubię takie
Halina14 13.08.2013 08:43
pyszne ogóreczki
Magula 08.08.2013 07:37
nigdy nie robiłam małosolnych
migotka28 07.08.2013 22:43
uwielbiam małosolne ogóreczki
Zdzisław 07.08.2013 22:16
też zalewam wrzątkiem i takie małosolne i w słoikach
SmacznaPyza 07.08.2013 22:13
studzenie wody nie jest konieczne - sama zalewam osolonym wrzątkiem i wychodzą pyszne ogórki - i są gotowe szybciej :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak