Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Zalewa
-
woda gorąca
1 litr -
sól
2 łyżki
Ogórki
-
ogórki świeże
2 kg -
koper świeży
1 pęczek -
ząbki czosnku
5 szt -
czarna porzeczka
4 liście
Przepis i sposób przygotowania Ogórki małosolne z liśćmi czarnej porzeczki
Układamy ogórki. Ząbki czosnku obieramy i wrzucamy do słoja.
Liście myjemy i wkładamy do ogórków. Zagotowujemy wodę i wsypujemy sól. Mieszamy aż sól się rozpuści i zalewamy od razu ogórki.
Zostawiamy pod przykryciem do następnego dnia.
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się