Ogórki małosolne Piotra.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki gruntowe

  • sól

  • woda

  • koper

  • chrzan korzeń

  • liść chrzanu

  • czosnek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W słoju ułożyć ogórki, dodać koper, 2-3 ząbki czosnku, liść chrzanu i kawałek korzenia. Zalać zalewą i odstawić na 3 dni. Zalewa:
1 łyżka soli na 1 litr wody

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
EWI 17.07.2013 13:12
bardzo lubię
Wacław 18.09.2012 10:05
lubię takie
pacpaw 17.07.2012 20:57
też robię w tym roku małosolne. Przekuwam je wykałaczką z dwóch stron
Rafał10 15.06.2012 11:44
uwielbiam!
Mirka-Ludomila 13.06.2012 16:58
zimna zalewa, woda nie przegotowana
Mirka-Ludomila 13.06.2012 16:56
Najzwyklejsza sól i woda kranówka. Pozdrawiam.
SmacznaPyza 13.06.2012 11:31
jakiej soli używasz? zalewa zimną czy gorąca?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat