Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki małosolne na już.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki świeże 500 g
woda 1 l
sól 1 garść
korzeń chrzanu 2 szt
czosnek 3 ząbki
chleb 1 kromka

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki małosolne na już.

Ogórki myjemy, chrzan czyścimy, czosnek obieramy chleb dajemy na dno słoja czosnek chrzan czosnek i koper także. Ogórki dajemy do słoja i zalewamy wrzącą wodą z solą delikatnie przykrywamy talerzykiem i dajemy w ciepłe miejsce i po 3-4 dniach mamy gotowe ogóreczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anetaM18 05.03.2017 21:23
Tak są bardzo pyszne.
anetaM18 05.03.2017 21:22
Tak są smaczne i chrupkie najbardziej je lubimy na świeżym chlebie który jest posmarowany masłem pycha.
anulka69 04.03.2017 09:06
muszą być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak