Ogórki małosolne na już.

Ogórki małosolne na już.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki świeże

    500 g
  • woda

    1 l
  • sól

    1 garść
  • korzeń chrzanu

    2 szt
  • czosnek

    3 ząbki
  • chleb

    1 kromka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki myjemy, chrzan czyścimy, czosnek obieramy chleb dajemy na dno słoja czosnek chrzan czosnek i koper także. Ogórki dajemy do słoja i zalewamy wrzącą wodą z solą delikatnie przykrywamy talerzykiem i dajemy w ciepłe miejsce i po 3-4 dniach mamy gotowe ogóreczki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anetaM18

05.03.2017 21:23
Tak są bardzo pyszne.

anetaM18

05.03.2017 21:22
Tak są smaczne i chrupkie najbardziej je lubimy na świeżym chlebie który jest posmarowany masłem pycha.

anulka69

04.03.2017 09:06
muszą być smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat