Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki małosolne

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 2 kg
woda 2,5 l
sól 2-3 łyżki
koper 8 sztuk
czosnek 12 ząbków
korzeń chrzanu

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki małosolne

Ogórki dokładnie umyć, oczyścić w zimnej wodzie. Wodę zagotować z dodatkiem soli a następnie odstawić do wystudzenia. Ogórki poukładać w dużych słoikach, dodać ząbki czosnku, koper, chrzan. Następnie zalać je wodą z solą tak aby wszystkie ogórki były zanurzone w zalewie. Przykryć talerzykiem a po 3-4 dniach będą gotowe do spożycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 17.07.2014 15:11
moje ulubione ogórki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak