Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórki małosolne

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 l
ogórki gruntowe 1 kg
czosnek 1/2 szt
sól 1 łyżka
koper świeży 1 peczek

Przepis i sposób przygotowania na: ogórki małosolne

wodę zagotować i odlać litr do garnuszka osolić wymieszać i odstawić aby ostygło do letniej tem. ogórki umyć ścisłość włożyć do pojemnika dołożyć obrany i przecięty na pół czosnek oraz koper wszystko zalać letnią wodą i odstawić na minimum 24h

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dagmara020 01.08.2012 16:04
bingo:)
Habibi 01.08.2012 15:25
A to jasne, co widać na wierzchu, to jest korzonek od kopru - nie chrzan ;)
dagmara020 01.08.2012 15:09
robię dwa rodzaje w tym roku znacznie częściej bez chrzanu a na fotce jest czosnek
Izabela/bella81 01.08.2012 08:02
zapomniałaś napisać o chrzanie, a na zdjęciu jest widoczny ;) ogórki pycha :)
SmacznaPyza 30.07.2012 19:43
temperatura wody nie jest istotna - można zalać zimną albo wrzątkiem a i tak się ukiszą - w drugim wypadku nawet szybciej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak