Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki małosolne

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe 1 kg
chrzan - liście do smaku
chrzan korzeń do smaku
koper do smaku
czosnek do smaku
Gorczyca biała cała Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki małosolne

Ogóki myjemy i układamy ciasno w słoiku lub naczyniu przekładając co jakiś czas : liściem i korzeniem chrzanu , koprem, czosnkiem i na koniec posypujemy ziarnami goczycy.

Przygotowujemy zalewę w proporcjach :
woda - 1 litr
sól - 1,5 łyżki

W zimnej wodzie rozpuszczamy sól i zalewamy ogórki. Odstawiamy na około 3 -4 dni.
Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 10.11.2012 21:03
mniam
anulka69 17.10.2012 09:05
smaczne
Ewelina47 09.08.2012 21:37
lubię bardzo
kasiek 29.07.2012 21:25
lubię
Aneta41 25.07.2012 21:20
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak