Ogórki konserwowe z pomidorami

Ogórki konserwowe z pomidorami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    2,5 kg
  • cebula

    1/2 kg
  • koncentrat pomidorowy

    200 g
  • cukier

    1/2 szklanki
  • ocet

    1/2 szklanki
  • olej

    1/2 szklanki
  • sól

    3 łyżki
  • czarny pieprz mielony Prymat

    2 łyżczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.
Ogórki dokładnie oczyścić (nie obierać ze skórki), pokroić w słupki, dodać pokrojoną w piórka cebulę, posypać solą i całość wymieszać. Odstawić na około 2 godziny. Po tym czasie odlać sok a ogórki powkładać ciasno do słoików.
2.
Olej zagotować z cukrem i octem, następnie zdjąć z ognia i wymieszać z koncentratem pomidorowym. Gorącą zalewą zalać ogórki w słoikach. Pasteryzować 15-20 minut.
Linka2107
Ogórki konserwowe to znakomity dodatek do mięsa. Moja propozycja to smaczne i aromatyczne ogóreczki z dodatkiem koncentratu pomidorowego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat