Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki konserwowe
Zalewa: cukier, sól, ocet i wodę zagotować i wrzącą zalewać ogórki w słoikach, zakręcić i pasteryzować 10 do 15 min.
ogórek gruntowy | 4 kg |
woda | 6 szklanek |
ocet 10 % | 1 szklanka |
cukier | 9 łyżeczek |
sól | 9 łyżeczek |
Ziele angielskie całe Prymat | 10 szt. |
Liść laurowy suszony Prymat | 10 szt |
nasiona gorczycy Prymat | 1,5 łyżeczki |
ząbki czosnku | kilka szt |
marchewka | 0,5 szt |
cebula | 0,5 szt |
korzeń chrzanu | 2-3 szt |
Pieprz czarny ziarnisty Prymat | 10 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: