Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki konserwowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórek gruntowy 4 kg
woda 6 szklanek
ocet 10 % 1 szklanka
cukier 9 łyżeczek
sól 9 łyżeczek
Ziele angielskie całe Prymat 10 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 10 szt
nasiona gorczycy Prymat 1,5 łyżeczki
ząbki czosnku kilka szt
marchewka 0,5 szt
cebula 0,5 szt
korzeń chrzanu 2-3 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki konserwowe

Ogórki umyć przebrać ,wybierać zdrowe i świeże ,układać pionowo w słoikach, do każdego słoika włożyć liść laurowy, ziele angielskie , ziarenko pieprzu ,gorczycę, kawałek marchewki,cebuli, chrzanu ,ząbek czosnku,koper świeży.
Zalewa: cukier, sól, ocet i wodę zagotować i wrzącą zalewać ogórki w słoikach, zakręcić i pasteryzować 10 do 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 25.05.2015 16:15
dobry przepis na zalewę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak