Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki konserwowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórki świeże 2 kg
Liść laurowy suszony Prymat 4 sz
Gorczyca biała cała Prymat 8 łyżeczek
sól 2 łyżeczki
cukier 4 łyżki
woda 1 l
Ziele angielskie całe Prymat 8 szt
ocet 10 % 350 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki konserwowe

Gotujemy wodę z solą cukrem i octem. Gotujemy tak długo aż cukier i sól się całkowicie rozpuści w wodzie. Do każdego słoiku dodać zioła (gorczycę, ziele angielskie, 1 listek laurowy. Dokładamy umyte ogórki i mocno upychamy całość. Zalewamy słoiki zalewą którą wcześniej ugotowaliśmy. Słoiki pasteryzujemy przez około 7-10 minut. Po wykonanej pasteryzacji odwracamy słoiki do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 15.03.2015 11:56
ładnie wyglądaja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak