Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki konserwowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Zalewa:
woda 5 szklanek
ocet 1 szklanka
cukier 1/2 szklanki
sól 2 łyżki
ogórki
Liść laurowy suszony Prymat
Gorczyca biała cała Prymat
ziele angielskie
marchew
cebula
koper

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki konserwowe

Zalewę do ogórków zagotowujemy (tj. woda, ocet, cukier, sól). Ogórki nie za duże dokładnie myjemy. Następnie układamy w słoikach. Do każdego słoika wkładamy po 2 liścia laurowe, kilka kulek gorczycy i ziela angielskiego. Do słoików wkładamy również plasterki cebuli, pokrojoną na kawałki marchew i gałązkę kopru. Ogórki zalewamy zalewą. Pasteryzujemy ok 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 25.09.2013 11:33
ogóreczki rewelacyjne, dużo takich robię a i tak półka zawsze wyczyszczona do ostatniego słoiczka :)
adelajda 02.08.2013 21:33
bardzo lubię
Bernadeta1 02.08.2013 00:07
bardzo smaczne
pierniczkowo 29.07.2013 13:42
też takie robię, pycha :)
fotoviderek 29.07.2013 12:49
Na zimę jak znalazł. Świetne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak