Ogórki kiszone z papryką chili

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

  • ziele angielskie

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • Gorczyca biała cała Prymat

  • ząbki czosnku

  • papryczka chili

  • sól

  • woda zimna

  • koper świeży

  • korzeń chrzanu

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do litrowych słoików włożyć 2 gałązki kopru, 2 ząbki czosnku, 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, kawałek korzenia chrzanu, wsypać odrobinę gorczycy. Dać również paprykę chili (1 sztukę papryki podzielić na trzy litrowe słoiki). Następnie do słoika powkładać ciasno ogórki. Przygotować zalewę (na 1 litr zimnej wody 1 łyżka soli, wymieszać). Ogórki zalać całe zalewą. Zakręcić. Odstawić w chłodne, ciemne miejsce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 05.08.2014 17:14
robiłam już takie
Jodaj 31.07.2014 20:04
muszą smakować :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat