Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki kiszone na zupę

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki kiszone
słoiki

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki kiszone na zupę

Ogórki kiszę wg przepisu ale w większym naczyniu - najlepiej glinianym garnku. Po 10-12 dniach ścieram je na tarce z grubymi oczkami, ładuję do słoiczków i pasteryzuję od momentu zagotowania ok 12min.
Porada:
W ciągu roku nie wyrzucam słoików po musztardzie czy majonezie tylko zbieram je i potem wykorzystuję do swoich przetworów :) Jeśli kupujecie koncentrat pomidorowy w słoiczkach to te słoiczki również można wtórnie wykorzystać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 30.01.2013 06:57
ja zawsze scieram surowe i kisza sie w sloikach. musze wyprobowac Twoj sposob
Karolina1987 05.01.2013 00:11
:) ciekawe, nie próbowałam jeszcze w taki sposób - może wtym sezonie spróbuję :)
Habibi 01.01.2013 12:16
Ja też tak robię - kiszę w większym naczyniu i potem ścieram i pakuję do mniejszych. Ale zauważyłam, że świeże obrane i starte ogórki, zakiszone w taki sposób, mają nieco inny smak, niż utarte po ukiszeniu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak