Gulasz z karkówki z pieczarkami i ogórkiem kiszonym

Gulasz z karkówki z pieczarkami i ogórkiem kiszonym

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Gulasz z karkówki jest pysznym daniem obiadowym czy kolacyjnym, po dodaniu różnych dodatków nabiera smaku i aromatu, smakuje z ziemniakami, kaszami, kluskami, pieczywem.........SMACZNEGO!!!

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Na gulasz:

  • karkówka

    1 kilogram
  • smalec

    1 łyżka
  • mąka pszenna

    0.5 szklanki
  • ziele angielskie całe

    4 sztuki
  • liście laurowe

    3 sztuki
  • kostki rosołowe

    2 sztuki
  • cebule

    1 sztuka
  • pieczarki

    10 sztuk
  • ogórki kiszone

    3 sztuki
  • pieprz ziołowy

    1 łyżeczka
  • woda

    4 szklanki
  • papryka ostra

    1 łyżeczka
  • śmietana słodka

    200 mililitrów
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • woda

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na smalcu w garnku pokrojoną w kostkę karkówkę obsypaną mąka zrumienić z kostkami rosołowymi, zielem angielskim, liściem laurowym.

Dodać pokrojoną cebule i wymieszać, podsmażać z 4 minuty mieszając.

Dodać pokrojone pieczarki i podsmażać na większym ogniu mieszając z 4 minuty.

Dodać pokrojone w kostkę ogórki kiszone, wymieszać.

Wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa, dodać pieprz ziołowy, papryki.

Śmietanę, mąkę, wodę wymieszać i wlać do gulaszu, mieszać do zagotowania i zagęszczenia sosu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dotamisio

28.02.2019 18:05
Mniam,mniam pycha:) zjadłabym nawet teraz tak pięknie podany gulasz:)

bietka

26.02.2019 15:13
Bardzo smaczny gulasz :)

Bożena Matuszczyk

25.02.2019 12:47
Pyszny , apetyczny gulasz.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat