ogórki kartuskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki gruntowe

    2 kg
  • cebula

    1 duża
  • papryka czerwona

    1
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3
  • czosnek

    3 ząbki
  • koper

  • ziele angielskie

  • piprz w ziarnkach

  • woda

    1/2 l
  • Gorczyca biała cała Prymat

  • cukier

    10 dag
  • ocet 10 %

    100 ml
  • sól

    2 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogorki ulozyc w sloikach. Dodac paprykę i cebulę orazi przyprawy.
Zagotowac wode z cukrem i sola, dodac ocet i goraca zalewa zalac ogorki.
Zamknac. Pasteryzowac 25 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 20.09.2013 21:58
świetny zapas na zimę
krystyna330 06.05.2013 07:58
pychotka też takie robie
Elżbieta17 13.02.2013 21:32
robię podobne, są pyszne:)
Krzysztof15 09.08.2012 14:30
uwielbiam
lilify 12.04.2012 10:18
fajne ja zawsze robię kiszone
lilify 12.04.2012 10:18
fajne ja zawsze robię kiszone
Luki 20.03.2012 08:15
uwielbiam
romanrafal 26.01.2012 18:12
smaczne
teresa18 20.12.2011 21:40
pyszne takie do schrupania
teresa18 20.12.2011 21:40
pyszne takie do schrupania

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat