Ogórki curry

Ogórki curry

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogorki gruntowe

    2,5 kg
  • sól

    4 łyżki
  • czosnek

    główka
  • curry

    4-5 łyżeczek
  • oliwa z oliwek

    8 łyżek
  • ocet

    1,5 szklanki
  • cukier

    0,5 kg
  • słoiki

    6 325 ml
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ogórki obrać , pokroić w krażki lub słupki, posypać solą, odstawić na 2 godzinki aż wypuszczą wodę. Z ogórków wylać wodę, dodac czosnek pokrojony w plastry, chilli (lub curry), oliwę, zamieszać.

W garnku zagotować ocet z cukrem, zalać ogórki - odstawić na 12 godzin.

Gotowe nałożyć do słoików, zalać zalewą octową, zamknąć, zapasteryzować (ja gotowałam słoiki ok 30 minut)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Klausia

19.07.2016 13:07
Można je jeść od razu?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat