Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogóekowa z ryżem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1-1,5 litra
porcja rosołowa 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
por 1 mały kawałek
seler 1 kawałek
ogórki kiszone 6 sztuk
kostka rosołowa 1 sztuka
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
sól do smaku
ryż 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: ogóekowa z ryżem

Opłucz dobrze porcję rosołową pod bieżącą wodą, włóż do garnka zalej wodą tak aby woda zakryła mięso. Gotuj na małym ogniu. Po zagotowaniu zbierz szum. Zwiększ trochę ogień i dodaj wszystkie przyprawy oraz ryż. Obierz warzywa, obraną marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach a pora pokrój w plasterki. Wszystkie warzywa dodaj do wywaru gotuj do momentu aż ryż i warzywa będą miękkie. Miedzy czasie zetrzyj ogórki na tarce o grubych oczkach i dodaj je do zupy gotuj jeszcze wszystko razem przez około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 31.08.2013 09:58
ulubiona zupka moich dzieci:)
Bernadeta1 20.07.2013 09:34
pyszna zupka
caralajna 10.05.2013 10:02
super, :)
Laila2786 19.03.2013 12:19
super zupka
kate.500 01.03.2013 09:24
takie pyszne zupy mogłabym jesc codziennie
Dorian 01.03.2013 08:32
Bardzo lubie zupki, choć ogórkowej z ryżem jeszcze nie jadłem.
Motorek 31.01.2013 10:02
uwielbiam ogórkową tylko ja jeszcze dodaję śmietanę
olkaaa 17.01.2013 08:09
bardzo fajna
Milena87 11.01.2013 23:54
lubię ogórkową, ale bez ryżu tylko z ziemniakami.
meg1984 11.01.2013 17:03
pyszna zupka
parysek10 11.01.2013 15:45
z ryżem jeszcze nie próbowałam
Rafał10 11.01.2013 15:10
aż ślinka cieknie ! PYCHOTKA :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak