Ognisty omlet

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6
  • masło

  • cukier

  • sól

  • rum

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubijamy na sztywną pianę, natomiast żółtka ucieramy z sola oraz cukrem i połaczyć razem. Na rozgrzany olej wlewamy masę jajeczną i smażymy po cztery minuty z każdej strony. Omlet składamy tak jak naleśniki, posypujemy cukrem, polewamy rumem i zapalamy. Podawać natychmiast! :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat