Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogniste curry z kurczaka

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
mleko kokosowe 1 puszka
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 szt
pasta curry 1 łyżka
Przyprawa garam masala orientalna Prymat 2 łyżeczki
sos sojowy 2 łyżki
papryczka chili 1 szt
czosnek 3-4 ząbki
olej arachidowy

Przepis i sposób przygotowania na: Ogniste curry z kurczaka

Kurczaka pokroić w kostkę i obsypać łyżeczką garam masali. Dymkę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. W woku rozgrzać łyżkę oleju, wrzucić dymkę, czosnek i resztę garam masali. Podsmażyć, dodać pastę curry, wlać mleko kokosowe, wrzucić pokruszone papryczki i gotować kilka minut. Dodać kawałki kurczaka, wlać sos sojowy i gotować jeszcze kilka minut. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak